Open menu
Logo Op Oost
Restaurant, Suites, Kook Atelier, Texel, Arrangement, Weekendje weg, retreat, gastronomie, Oosterend, Oost, Gastrofarm Op Oost - Joram finalist Groene Koksmuts

Joram finalist Groene Koksmuts

Joram finalist Groene Koksmuts

Restaurant, Suites, Kook Atelier, Texel, Arrangement, Weekendje weg, retreat, gastronomie, Oosterend, Oost, Gastrofarm Op Oost - Joram finalist Groene Koksmuts

Bron: Texelse Courant /// Joram Timmerman van Het Kookatelier op Oost mag op maandag 18 september meedoen aan de finale om de Groene Koksmuts van het Gastronomisch Gilde. Dat is het grootste professionele netwerk en expertisecentrum in de gastronomie in Nederland. 

Joram is één van de vijf finalisten van de wedstrijd waarbij honderd procent plantaardig moet worden gekookt. De deelnemers mogen zelf ingrediënten meenemen voor de wedstrijd, maar deze mogen geen industriële bewerkingen kennen. De koks moeten de recepturen kunnen tonen aan de juryleden. 

Joram heeft een wild card gekregen van de organisatie om mee te kunnen doen. De andere wildcard ging naar Lieven Lootens van Restaurant ’t Aards Paradijs in het Belgische Deinze. 

De andere drie finalisten om de Groene Koksmuts (tegenwoordig de Green Chef’s Hat) komen voort uit een voorronde die op de Horecava plaatsvond. Dat zijn Yornie van Dijk van de Basiliek* in Harderwijk, Youri Hiemstra van Oan Tafel in het Friese Wergea en Timoti Jongsma van De Nieuwe Winkel ** in Nijmegen.

Het Gastronomisch Gilde organiseert de plantaardige kookwedstrijd samen met ‘We’re Smart’. De wedstrijd kent daardoor volgens het Gastronomisch Gilde een internationaal tintje met een internationale finalist. ‘We’re Smart’ is een organisatie die partijen samenbrengt die op een gezonde, ecologische en duurzame manier werken. Dat is zowel in de voedingssector als daarbuiten.  

 

Deel dit verhaal

Innercircle

We really appreciate meeting you in either our hotel or our restaurant. Follow us on instagram, sign up for the updates by email to stay up to date with the new menu, to stay up to date on what the chickens have experienced today and what nature is serving at the moment.

test