inspired by nature
Bewust genieten
Served by Nature
In het moment
Iedere dag kun je kiezen om het anders te doen. En dat doen we graag. Waar mogelijk kiezen we voor producten die op dat moment van nature beschikbaar zijn en binnen ‘handbereik’.
Zo beperken we de logistieke stromingen en eren we de ambachten en de lokale producenten. Samen met onze leveranciers kijken we naar wat er groener kan en hoe we onze vraag en hun aanbod het beste op elkaar kunnen afstemmen. We werken heel graag samen met “thuis tuinders” in de buurt om zo de oogsten te delen en verlies tegen te gaan.
De Waelde tuin
Sinds december hebben we onze tuin met 6 hectare uitgebreid, 4 km van onze eetbare tuin op Oost. We beheren nu een historische boomgaard en hebben daar inheemse planten, kruiden en struiken geplant voor meer biodiversiteit. In onze no-dig moestuin kweken we authentieke, lokale smaken zonder de natuur te verstoren.
In onze tuinen werken wij natuurinclusief, afgestemd op de natuur en de maan. Dieren zoals kippen, loopeenden, paarden, varkens en ezels helpen ons met mest, ongediertebestrijding en onkruidbeheer. We gebruiken organische meststoffen en oogsten met de hand, met minimale inzet van machines.
We telen onze eigen kruiden, groenten, fruit, cressen en zilte kruiden. Deze vormen een belangrijke basis voor ons menu en de kombucha, kefir en siropen voor ons restaurant.
Waar we zelf niet alles kunnen leveren, werken we samen met lokale (thuis)tuinders, boeren en biologische Nederlandse leveranciers.
Trash to treasure principe
Onze dranken
We serveren geen fabrieks frisdranken, maar maken alles zelf. Van de reststromen van bijvoorbeeld de groenten of kruiden creëren we nieuwe ingrediënten die de basis vormen voor de huisgemaakte kombucha, kefir, siropen en botanicals. Een heerlijk bewust moment bij aankomst in ons hotel of als pairing in het menu.
Op onze wijnkaart tref je weinig klassiekers. Onze kaart bestaat vooral uit biodynamische en natuurwijnen van Nederlandse bodem of rebelse wijnmakers vanuit Europa. Voor de thee pakken we het ook net even anders aan. Verse kruiden worden in het moment geserveerd als fijne blend en gedroogd voor de maanden dat we ze moeten missen. Op de hotelkamers tref je onze zelf samengestelde blend, een combinatie van wilde en getemde kruiden.
Een nacht zonder zorgen
Trots
Onze groene ambities zijn bekroond met een toelating tot de SLH considerate collection, vijf hotelsterren en een Green Key Goud certificering.
Daarnaast zijn we met ons restaurant het Kook Atelier aangesloten bij Dutch Cuisine en omarmt de MICHELIN Gids NL en Gault Millau ons Served by Nature concept met een prachtige vermelding hun gids. Ook We’re Smart Green Guide heeft ons concept beloond en wel met vier radijzen.
Michelin Green Star
Green Key Goud
We vragen ons altijd af of iets anders, natuurlijker en dichterbij kan. Bekijk onze MVO - verklaring en alle ins & outs van Green Key Nederland.
Dutch Cuisine
Samen zetten we de moderne Nederlandse keuken terug op de kaart en koken volgens de 5 principes van Dutch Cuisine: Cultuur, Gezond, Natuur, Kwaliteit en Waarde.
Lekker500 #71
Considerate Collection
Slowfood Professionals
* * * * *
We're Smart Green Guide ****
NorthSeaChefs
Gault & Millau 14pnt
10 duurzame weetjes | Wist je dat....
- We in ons hotel een vegetarisch ontbijt serveren, zonder vlees of vis, maar bomvol vitamientjes van dichtbij.
- Onze gerechten gebaseerd zijn op de Dutch Cuisine 80-20 regel, waarbij groenten, zeewier en wilde kruiden de hoofdrol spelen?
- We zelf vegan cosmetica maken voor ons hotel en restaurant van kruiden ‘kneusjes’ uit onze tuin?
- Je bij ons je elektrische auto én fiets kunt opladen terwijl je geniet van een duurzaam diner en overnachting?
- Ons menu geen vlees bevat, behalve tijdens het lamsvlees- en wildseizoen, en dat we altijd volgens het kop tot staart principe werken?
- We vis, schelp- en schaaldieren serveren die met de hand geraapt of gekweekt in Zeeland?
- We in plaats van een ontbijtbuffet, onze gasten willen verwonderen met een ontbijtje op bed of persoonlijk geserveerd in ons restaurant?
- We onze gasten graag verbinden met onze lokale boeren en tuinders in de ochtend door onze ‘must visit’-lijst mee te geven?
- Ons restaurant is uitgerust met zonnepanelen, een warmte-terugwinsysteem (WtW), HR+++ glas, een ondergronds wateropvangsysteem en waterbesparende filters om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren?
- We Green Key Goud gecertificeerd zijn? Dit betekent dat we voldoen aan de hoogste duurzaamheidseisen voor milieuvriendelijke bedrijven?
Samen verantwoord naar morgen
We werken graag samen om de wereld van morgen groener te maken. Wil je meer weten over onze aanpak, welke uitdagingen we dagelijks tegenkomen, wil je samen een project oppakken of wil je ons mooie bewuste producten leveren?
Stuur ons dan snel een berichtje op