Skip to main content

Oostories

Onze 'Oostories' zijn verhalen van onszelf, van gasten en van partners over alles wat er zich op en om ons boutique hotel afspeelt. Stories, op Oost dus. Veel leesplezier.

De dag dat we een Groene MICHELIN Ster kregen

Er zijn van die momenten in het leven waar alles even stil lijkt te staan. Maandag 7 oktober was voor ons zo’n moment, toen we in Maastricht een Groene MICHELIN ster mochten ontvangen.  

We zijn genomineerd voor Entree Award ‘Best Fine Dining Concept'

Het is woensdagochtend 9.30 uur en Joram en ik genieten nog even van ons ochtendritueel; een kopje koffie op bed om samen de dag door te spreken. En daar is het bericht………….Wat een geweldige verrassing! We zijn ontzettend trots en blij om te delen dat ons restaurant Het Kook Atelier is genomineer...

Duurzaamheid op Oost: ontdek de magie van de natuur

Veel gasten vragen ons wat ons iedere dag drijft om het ‘anders’ te willen doen. En het antwoord is eigenlijk heel simpel: de natuur. In onszelf, om ons heen en de wilde natuur waar we allemaal impact op hebben. We nemen je daarom graag in dit blog mee in al onze groene stappen, gedachten en amb...

Persbericht: ‘op Oost’ bekroond met vijf hotelsterren

In de zomer van 2020 openden zij de deuren van op Oost, bestaande uit twaalf suites, eetbare tuin en restaurant het Kook Atelier. Het duurde drie corona jaren en toen konden zij de bouw eindelijk afronden en zo de plek die zij altijd al voor ogen hadden eindelijk vormgeven. En dit werd beloond. “...

Interview met Joram Timmerman: Een nieuw menu, “proef de lente”

Vijf keer per jaar wisselt chef Joram Timmerman zijn volledige menu. Een behoorlijke klus, maar alles went. Ondertussen kijkt het team er na een paar maanden hetzelfde menu te hebben gedraaid, ook echt weer naar uit. Een interview met de chef uit het Kook Atelier over inspiratie, zijn favoriete g...

Vis roken

Waarom houden mensen van bacon? Bij velen loopt het water al in de mond wanneer zij er aan denken. De combinatie van zout, zoet, vet en rook is het geheim. Maar deze combinatie is niet enkel aan de varkensbuik voorbehouden. Ook een mooie vis wordt heerlijk wanneer deze op dezelfde manier wordt be...

Wildpluk | Zuring

Wil je onze eetbare wereld ontdekken? op Oost nemen we je graag mee langs alle tuunwallen, weilanden, duinpannen en de uiteinden van het wad. Samen op zoek naar…. wilde kruiden, groenten, bloemen, paddestoelen en zoveel ander moois.

Zilt avontuur

We nemen je mee op zilt avontuur. Lees onderstaand recept en laat je verwonderen… op Oost. 

SLH | International Woman Day

Small Luxury Hotels of the World: International Women’s Day 2022 is calling for, “Gender equality today for a sustainable tomorrow”. While research shows that women are more likely to be negatively impacted by climate change, they are also our best advocates to mitigate the causes and adapt to it...

Oerol & Food Inspiration Days

Het duurzame eiland festival Oerol op Terschelling was en de Food Inspiration Days in Veghel wordt het test toneel voor duurzame en bewuste ondernemers uit het Waddengebied. Zo ook voor de keuken van het Kook Atelier op Oost. Ondernemersstel Valerie Jongeneel en Joram Timmerman mogen onder de vla...

We staan in de Food top100!

Wow! We staan in de Food Top100 van Nederland. Gisteren werd de Food100 gelanceerd. De lijst met de 100 belangrijkste Nederlandse voedselveranderaars van het moment. Food100 presenteert voor de zesde keer de lijst met de 100 belangrijkste Nederlandse voedselveranderaars van het moment. En wij sta...

Gault & Millau; 14 pnt en 2 koksmutsen!

Voor de tweede keer in de Gault & Millau gids en voor het eerst bij de award uitreiking. Ondanks dat ons restaurant gesloten is kregen we prachtige woorden te horen.

Joram finalist Groene Koksmuts

Bron: Texelse Courant /// Joram Timmerman van Het Kookatelier op Oost mag op maandag 18 september meedoen aan de finale om de Groene Koksmuts van het Gastronomisch Gilde. Dat is het grootste professionele netwerk en expertisecentrum in de gastronomie in Nederland.

Wow, nieuwkomer in de We're Smart Green Guide ****

We’re Smart Green Guide, de internationale gids voor restaurants met een bewuste aanpak, verwelkomde ons met vier van de vijf punten. Zij beoordelen restaurants op de vraag of hun menu voor minimaal twee derde uit groenten en fruit bestaat, maar ook op criteria op basis van hun culinaire creativi...

Bewuste Gastronomie

Wat maakt ons 'groen'? Wij willen op Oost graag een fijne plek creëren waar rust, genieten en de verbinding met jezelf en de natuur centraal staan. In alles wat we doen, blijven we dichtbij onze eigen natuur. En vragen we ons altijd af of iets anders, beter, dichterbij of bewuster kan.

Innercircle

We vinden het heel bijzonder om jou te ontmoeten en je weer terug te zien in ons Hotel Op Oost of ons restaurant het Kook Atelier. Volg ons op instagram, meld je aan voor de updates per e-mail en blijf zo op de hoogte van het nieuwe menu, wat de kippen hebben meegemaakt vandaag en wat de natuur op dit moment serveert.