Open menu
Logo Op Oost
Inspired by nature
Inspired by nature
Restaurant, Suites, Kook Atelier, Texel, Arrangement, Weekendje weg, retreat, gastronomie, Oosterend, Oost, Gastrofarm Op Oost - Ons concept
landingspagina.jpg

Ons concept

op Oost is onze bewuste gastronomische bestemming aan het  Texelse Wad. Een plek waar we je willen verbinden met jezelf en de natuur. Waar we niet alleen in het seizoen werken, maar met de seizoenen mee bewegen. De ecosystemen en daarmee de verschillende elementen van de natuur staan hierin centraal. Wandel met ons mee door de verschillende ecosystemen en ontdek hoe de natuur zich laat zien, horen, proeven en voelen. 

Eten

Waddenzee

Aan de oostzijde van ons eiland vind je het Texelse Wad. Uitgestrekte vergezichten in vele tinten grijs, omlijnd door dromerige wolken en een frisse bries. Zilte kruiden en zonsopkomst kleuren het Wad en de verschillende wieren vormen een thuis voor onze schelp en schaaldieren. De Waddendijk, Schorren, Utopia en Ceres...

Element Water | Oost

Het oosten staat voor ons symbool voor het element water. Het Wad, een plek waar je je herinnert wie je bent en droomt over morgen. Waar je je weer even kind voelt bij het rapen van oesters en het zoeken naar wilde zilte kruiden. De plek waar ons nieuwe avontuur begon. 

Bos & heide

Daar waar je ons eiland betreedt. Waar de duinen overgaan van heide naar bos. Heuvelachtige landschappen van zand en gras, de verbinding van Oost naar West, Waddenzee naar de Noordzee. Begeef je in enkele stappen in een andere wereld tussen het strand, bos en de heide. 

Element Aarde | Zuid

Wanneer we door het dennebos lopen over het knisperende pad, worden we betoverd door de lichtinval, het fluiten van de vogels en de geuren van hout, dennenappels en gevallen bladeren. Aardse tinten versieren het pad, de barsten in de stam brengen je in het moment. De overgang van lente naar zomer is zichtbaar, voelbaar. Het geeft rust, kalmte en tegelijkertijd de behoefte om een volgende stap te zetten. 

 

Image
Image

Strand & duinen

Aan de andere kant van ons eiland tref je onze gouden kust. Oneindig lang zandstrand, omlijnd met wilde duinlandschappen en glooiende graslanden. Eb en vloed, onder invloed van de maan, bepalen hier wat jij ervaart. Een pier bedekt met zeewier en schetterende vogels, op zoek naar de verse mosselen en krabben. De schelpen die breken onder je voeten en duinpannetjes vol geheimen. Het Westen herbergt vele gezichten. 

Element Vuur | West

De ondergaande zon kleurt dit moment. De dag komt ten einde aan de andere zijde van ons eiland. 

Weide

De polder, de akkers en de weilanden. Maar ook zeker de tuunwallen. Niet door de natuur gecreërd, maar inmiddels een onderdeel van het Nederlandse en ook Texelse landschap. Wilde bloemen kleuren de randen van de akkers en en insecten dwalen vrolijk rond. De tuunwallen herbergen vele krachtige wilde kruiden. Een molen kenmerkt de horizon, waar de boeren tot laat hun oogst verwelkomen. 

Element Lucht | Noord

De weidevogels laten ons weten welk seizoen zich aandient, de akkers kleuren mee met de korenbloem, klaproos en het riet. Wilde kruiden sieren de berm en de authentieke Texelse tuunwallen. Verdwaal tussen de vele velden en ontdek een hele nieuwe eetbare wereld. 

Eten

Slapen

Inspired by Nature

In een authentieke Texelse stolpboerderij, op steenworp afstand vanaf de Waddenzee, is ons intieme boutique hotel met twaalf Green Key suites en restaurant het Kook Atelier gevestigd. Omringd door een eetbare tuin met kruiden, bloemen en zilte moestuin ontdek je bij ons het échte Texel.

Boek een suite

Ontdekken

Ontdekken

Sla de gebaande paden over, ontdek samen ons eiland en voel je een local. Van een zilte wildpluk tot oesters rapen of een bijzondere wandeling. Een plek waar zilt & zoet elkaar raken, rust en kwaliteit de boventoon voeren en de natuur het hoogste woord heeft.

Ontdek op Oost

Oostories

Onze 'Oostories' zijn verhalen van onszelf, van gasten en van partners over alles wat er zich op en om ons boutique hotel op Texel afspeelt. Stories, Op Oost dus. Veel leesplezier.

  • We zijn genomineerd voor Entree Award ‘Best Fine Dining Concept'
    We zijn genomineerd voor Entree Award ‘Best Fine Dining Concept'

    We zijn genomineerd voor Entree Award ‘Best Fine Dining Concept'

    Het is woensdagochtend 9.30 uur en Joram en ik genieten nog even van ons ochtendritueel; een kopje koffie op bed om samen de dag door te spreken. En daar is het bericht………….Wat een geweldige verrassing! We zijn ontzettend trots en blij om te delen dat ons restaurant Het Kook Atelier is genomineerd voor de prestigieuze Entree Awards in de categorie ‘Best Fine Dining Concept’. Deze nominatie voelt als een prachtige erkenning van ons harde werk, onze visie en vooral onze passie voor alles wat we hier samen met ons team op Oost doen.


    De Entree Awards worden ieder jaar uitgereikt aan vernieuwende en opvallende horecaconcepten in Nederland. Dit jaar staan wij in de top 5 in de categorie Fine Dining. Voor ons betekent dit dat we niet alleen onze gasten inspireren en verrassen, maar dat ook de experts in het vak ons werk waarderen.

    Wat zegt de jury?

    Iris Kranenborg, hoofdredacteur van Entree Magazine en juryvoorzitter, zei het prachtig: “Van harte gefeliciteerd en meer dan verdiend met deze nieuwe permanente en veelbelovende locatie van het restaurant! Het Kook Atelier past perfect in deze categorie voor Fine Dining, waarbij we ook echt kijken naar de persoonlijke signatuur van de ondernemers in het restaurant. Een zeer terechte plek in de top 5!”

    Waar let de jury op? 

    De jury van de Entree Awards beoordeelt op meer dan alleen goed eten. Natuurlijk draait het om de kwaliteit en creativiteit van de gerechten, maar ze kijken ook naar het verhaal achter het restaurant, het design en vooral naar de gastbeleving. Het Kook Atelier is ons persoonlijke project, dat onze liefde voor het vak en de natuur van Texel samenbrengt. Wij geloven dat elk moment een ervaring moet zijn – van het moment dat je binnenkomt tot de laatste smaken die je je herinnert.

    De jury let ook op de eigen identiteit van een restaurant en de ondernemers die het tot leven brengen. Dat we met Het Kook Atelier onze unieke culinaire signatuur hebben weten neer te zetten, geeft ons een enorme voldoening.

    Een spannende tijd op Oost

    Het is een spannende tijd voor ons. Naast de nominatie voor de Entree Awards zijn we ook genomineerd voor ‘The Best Discovery’ bij de We’re Smart Green Guide, en staan we vermeld in de Food100-lijst van de meest impactvolle voedselverbeteraars van Nederland. Al deze mooie ontwikkelingen motiveren ons enorm om door te blijven gaan en te blijven innoveren. Maar daarover binnenkort meer :)

    Wij willen graag iedereen bedanken die ons tot nu toe heeft gesteund, en natuurlijk ons fantastische team. Zonder hen was dit niet mogelijk geweest. We zijn ontzettend trots op wat we samen hebben bereikt en kijken vol verwachting uit naar de uitreiking van de Entree Awards!

    Blijf ons volgen voor het laatste nieuws – we houden jullie op de hoogte!

    Lees verder

  • Persbericht: ‘op Oost’ bekroond met vijf hotelsterren
    Persbericht: ‘op Oost’ bekroond met vijf hotelsterren

    Persbericht: ‘op Oost’ bekroond met vijf hotelsterren

    In de zomer van 2020 openden zij de deuren van op Oost, bestaande uit twaalf suites, eetbare tuin en restaurant het Kook Atelier. Het duurde drie corona jaren en toen konden zij de bouw eindelijk afronden en zo de plek die zij altijd al voor ogen hadden eindelijk vormgeven. En dit werd beloond. “Een bekroning op jullie creativiteit en veerkracht.” aldus de inspecteur van Hotelsterren. 

    Lees verder

  • Duurzaamheid op Oost: ontdek de magie van de natuur
    Duurzaamheid op Oost: ontdek de magie van de natuur

    Duurzaamheid op Oost: ontdek de magie van de natuur

    Veel gasten vragen ons wat ons iedere dag drijft om het ‘anders’ te willen doen. En het antwoord is eigenlijk heel simpel: de natuur. In onszelf, om ons heen en de wilde natuur waar we allemaal impact op hebben.
    We nemen je daarom graag in dit blog mee in al onze groene stappen, gedachten en ambities. Maar ook de uitdagingen en dagelijkse struggles die komen kijken bij een natuurinclusieve aanpak.

    Lees verder

Alle verhalen

Alle verhalen

Innercircle

We vinden het heel bijzonder om jou te ontmoeten en je weer terug te zien in ons Hotel Op Oost of ons restaurant het Kook Atelier. Volg ons op instagram, meld je aan voor de updates per e-mail en blijf zo op de hoogte van het nieuwe menu, wat de kippen hebben meegemaakt vandaag en wat de natuur op dit moment serveert.